Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Adminok
Jasmine Grey
Profil
Diana V. Strzechowsk
Profil
Alec Vasquez
Profil
Violet Porter
Profil
chatbox

friss válaszok
Cicuska aranykalitkája
26th Szeptember 2018, 19:20
írta: Catherine Williams
Burn it ! - Diana &Andy
23rd Május 2018, 17:55
írta: Andrzej Strzechowski
Belvárosi park
28th November 2017, 17:17
írta: Alexander Bones Russel
Cat & és a kandúr
22nd November 2017, 18:59
írta: Catherine Williams
Stivali Italiani
7th November 2017, 15:10
írta: Vendég
Belső udvar
4th November 2017, 20:28
írta: Andrzej Strzechowski
A Kandúr "barlangja"
24th Október 2017, 20:55
írta: Alasar Mal
Uszoda
24th Október 2017, 19:50
írta: Violet Porter
Asztalok
4th Október 2017, 23:43
írta: Adele Vien
Játékostárs keresõ
29th Szeptember 2017, 10:51
írta: James Bryant
Munkahely nyilvántartás
28th Szeptember 2017, 18:57
írta: James Bryant
Avatarfoglaló
28th Szeptember 2017, 18:48
írta: James Bryant
James Bryant
27th Szeptember 2017, 21:45
írta: Jasmine Grey
Alexis Rowe
19th Szeptember 2017, 16:16
írta: Jasmine Grey
Hiányzásnapló
31st Augusztus 2017, 21:00
írta: Violet Porter
belépett tagok

Nincs


Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég
A legtöbb felhasználó (44 fő) 25th Június 2016, 22:24-kor volt itt.


 

 William Brossco Nyomozó Iroda

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Fõadmin
admin

avatar

. :

Posztok :
436
Foglalkozás :
- looking upon New Orleans -
. :


Tárgy neve: William Brossco Nyomozó Iroda ; Elküldve: 2nd Október 2016, 10:48


Vissza az elejére Go down
William Brossco
vértigris

avatar

. :Posztok :
9
Kor :
41
Lakhely :
New Orleans
Foglalkozás :
Magándetektív
. :Tárgy neve: Re: William Brossco Nyomozó Iroda ; Elküldve: 12th Október 2016, 17:10


Adele Vien
Már jócskán lefelé kanyarodik a nap az égen, kora délután. Én a forgószékemben terpeszkedem és éppen egy aktát olvasgatok, amiben információk és már az általam hozzátett nyomozati anyagok vannak. Csak próbálom rendszerezni őket, illetve összefüggéseket keresni, amikor is megcsörren a telefonom. A titkárnő az. Lehet mégis csak jobb lett volna kimenni terepre, de ami késik az nem múlik. Most viszont fogadnom kell. Lenyomom a gombot, kezdődik az információk hadarása, de annyit azért ki tudok venni belőle, hogy egy nő keres, akit Adele Vien-nek hívnak. Csodálkozom hogy nem vett levegőt közben. Válaszként kurtán beleszólok: mindjárt megyek, és ezzel a lendülettel el is engedem a gombot, majd felállok. Megigazítom magamon a zakómat, mert sikerült előtte jól belesüllyednem a székbe. Mellé egy kis Gin Tonic-ot szopogattam, aminek az üres üvegét belelököm a szemetesbe, a poharat meg egyszerűen megfogom és eltüntetem a bárszekrény ajtaja mögött. Itt vannak még finomságok. Kész is, most már valóban az ajtóhoz megyek, lenyomom a kilincset és kilépek a váróba.
- Mrs. Vien. Kérem fáradjon be!
Előzékenyen köszöntöm és utat mutatok neki, akár csak egy fogorvos. Nem megyek rögtön utána, mert megfordulok és a titkárnőnek mutogatok. Felejtsen el mára, nem vagyok itt, nem akarok több ügyfelet látni, így is nyakig vagyok a különféle munkákkal. Csak ezután követem a nőt befelé. Becsukom magam mögött az ajtót.
- Miben segíthetek?
Szökik ki belőlem a kérdés rögtön, nem tudom hellyel kínáljam-e vagy már feltalálta magát. De ha addig sem ül le, amíg én az asztalom mögé érek, akkor megteszem.
- Foglaljon csak helyet!
Azzal én is helyet foglalok, vissza ülök a forgó székembe, kényelmesen hátradőlök és várom a fejleményeket. Mivel személyesen jött ide, semmi bejelentkezés meg egyéb, mert nem tudok róla, így gondolom fontos lehet, legalább is neki biztosan. Majd meglátjuk nekem mennyire éri meg foglalkozni az ügyével, ha meg tudom miről van szó.
Vissza az elejére Go down
Adele Vien
ember

avatar

. :

Posztok :
28
Kor :
32
Lakhely :
New Orleans
Foglalkozás :
festőművész, grafikus
. :


Tárgy neve: Re: William Brossco Nyomozó Iroda ; Elküldve: 4th November 2016, 17:02


William Brossco & Adele Vien
Curiosity is killing me

Mindig is vadul bizonygattam magamnak, hogy hidegen hagy, Louis, a volt férjem mikor és kivel hentereg, vagy hogy milyen a viszonya a feleségével. Hiszen rendszeresen visszatér hozzám és a szex még mindig ugyanolyan jól, ha nem jobban működik közöttünk, mint a házasságunk alatt. Ő a lelki társam, akivel jobban megértjük egymást, mint bárki mással. Ugyanolyan hevesek a vitáink, az együttléteink, mint régen és a válásunk ellenére is újra meg újra keressük egymás társaságát. Mintha mi sem változott volna. Hogy most miért vagyok mégis itt, Mr. Brossco, a neves magánnyomozó irodájában arra várva, hogy fogadjon? Mert elegem van abból, hogy elvesztettem az alkotótársamat. Louis, mint ember, mint férfi továbbra is ott van mellettem időről időre, ebben nincs hiba. Akarjon bármennyire elszakadni tőlem, nem tud és én ezzel abszolút tisztában is vagyok. Viszont mint művész már nincs sehol. Kevesebb az inspirációm így, hogy nincs hozzám méltó rivális. Ezt érzem.
Egy ideig bíztam benne, hogy majd megjön az esze és nem áll ellen sokáig úgysem a drogok csábításának, éppúgy, ahogy nekem sem tudott a válásunk után végleg búcsút inteni. Azonban még az alkotói válsága ellenére is makacsul tartja magát már majdnem három éve. Feladta a művészlétet lényegében és a középszerűségbe süllyedt egy középszerű egyetemi adjunktusi állással és egy középszerű házassággal. Ez az, ami nem fér a fejembe. Kell itt lennie valaminek, ami miatt ennyire ellenáll. Ezt akarom kideríteni. Ha másként nem megy, hát az egyik legjobbnak mondott magánnyomozó, William Brossco segítségével. Nem számít, mennyi pénzbe is fog ez fájni nekem.
A késődélutáni órán az iroda előtti előtérben ülök, ahonnan a titkárnő jelenti érkezésem a detektívnek. Néhány perc múlva nyílik is az ajtó és megjelenik ott a férfi, hogy beinvitáljon. Meg kell hagyni, kifejezetten sármos, jóképű férfi. Az a negyvenhez közeli pasas, aki fiatalabbnak látszik, mint a kora, de az öregedés csak még markánsabbá, férfiasabbá teszi. Határozottan vonzó. Nem mondom, hogy nem fut át egy-két pajzán gondolat az agyamon, ahogy ránézek, de most nem ezért vagyok itt, igyekszem hát uralkodni magamon és nem túlzottan flörtölgetni vele. Még azt is elnézem neki, hogy asszonynéven szólított. Bár általában nem szoktam kijavítani az ilyesmit, végtére is nem véletlenül tartottam meg a volt férjem családnevét. Bár lehet, hogy nem bánnám, ha tudná, szabad préda vagyok... de elég ebből, tényleg nem kokettálni jöttem! Csak kedvesen mosolyogva fogadom az üdvözlést és követem őt az irodába. Bár nem kínál hellyel, tekintetem megállapodik egy széken az íróasztallal szemben.
- Szabad? - kérdezem továbbra is mosolyogva, tekintetemmel a szék felé intve, ahogy ránézek és amint megkaptam a jóváhagyását, le is ülök és csak ezután kezdek bele a válaszba a kérdésére.
- Nos, talán nem lepi meg, de egy megbízásom lenne az Ön számára. Azt szeretném, ha megfigyelne nekem egy bizonyos személyt, Louis-Philippe Vient. Elsősorban a magánélete érdekelne. A lakcímét és a munkahelye adatait is meg tudom adni. Minden apró információ érdekelne. Viszont fontos lenne, hogy mindez diszkréten történjen és semmit se sejtsen belőle. A pénz természetesen nem gond, jól megfizetem, csak mondja, mennyit kér - Nem látom értelmét húzni az időt, egyből elé tárok mindent, amit fontosnak érzek. Ez a szakmája, neki is előnyös szerintem, ha nem raboljuk egymás idejét. Ha valami fontos lenne számára, úgyis rákérdez. Én mindenesetre felkészültem egy fényképpel Louisról és készséggel válaszolok bármilyen kérdésre. Bár magam sem tudom, mit is remélek ettől az akciótól. Ennyire lekötné minden gondolatomat a volt férjem, hogy már magánnyomozó felbérelésére is vetemedek? Lassan kezdem megijeszteni saját magamat. De ez csak egészséges kíváncsiság. Egyáltalán nem valami mániákus dolog. Igaz?

Vissza az elejére Go down
William Brossco
vértigris

avatar

. :Posztok :
9
Kor :
41
Lakhely :
New Orleans
Foglalkozás :
Magándetektív
. :Tárgy neve: Re: William Brossco Nyomozó Iroda ; Elküldve: 8th November 2016, 19:45


Adele Vien
A nő helyet foglal, közben én alaposan megfigyelem a mozdulatait, a finom, apró gesztusait, a szinte észrevehetetlen hanghordozását. Egyből megállapítom magamban, hogy valami unatkozó, gazdag nőcske lehet, akinek jobb dolga sincs, mint hogy a férje vagy a pasija után nyomoztasson és megtudja a féltett titkait. Az viszont nem egyértelmű a számomra hogy mindezt bosszúból, avagy szórakozásból? Ez nem derül ki. Hát derítsük ki! Egész végig figyelmesen hallgatom magam előtt összefonva a kezem, miután helyet foglaltunk mind a ketten. Néha a homlokom redőzöm elgondolkodva, néha csak a szemébe tekintve próbálok spekulálni.
- Értem.
Kezdem aztán, amint befejezte és rákönyökölve az asztalra, előre dőlök.
- A nevezett személy a férje? Volt férje? Élettársa?
Nem rossz ajánlat ez, de mielőtt a piszkos anyagiakba belebonyolódnék, azért néhány alapvető kérdést feltennék előtte neki, ami engem is illet. Megvárom a válaszát, csak aztán folytatom.
- Pontosítson az apró részleten is. Például. 24 órás megfigyelést kér? Vagy csak szeretné ha valamelyik napszakban rátapadnék? És mennyi ideig kellene megfigyelnem? Egy hét? Két hét?
Nekem ez sem mindegy, hiszen ettől függően tudok további megbízatásokat vállalni, vagy pedig csak az övével foglalkozom, de akkor az biztosan sokba fog kerülni neki. Tekintve hogy neki az anyagiak nem számítanak, ergo nincs az a pénz amit pofátlan módon ne kérhetnék tőle, sanszos hogy egész napos elfoglaltságot sóz a nyakamba. De azért jobb az egyenes beszéd, úgy se én nem bliccelhetem el az ő drága idejét, se ő nem kérhet rajtam számon olyasmit, amit nem beszéltünk meg, illetve nem fektettünk le írásba. Mert hogy ezt a megbízást bizony írásba is foglaljuk majd. Abba már nem megyek bele miért is akarja ezt, no mert ez nem tartozik rám. Amíg valaki ki nem nyiffan, vagy a válásukba bele nem keveri a mi ügyünket és az ügyészség emiatt az ajtómban nem dörömböl, addig teljes a diszkréció. Ugye, onnantól meg kénytelen vagyok együtt működni a rendőrökkel. Bár nagyon remélem inkább csak információk kellenek neki és nem kell bíróságra járkálnom. Azt annyira utálom. Közben szorgalmasan magam felé fordítom a monitoromat és elkezdem írni a szokásos sablonból merítkezve a megbízatás szövegét. Közben nyomom a felvilágosító beszédemet, amit mindenkinek elmondok ilyenkor.
- Nos, tudja az ilyen megfigyelések úgy zajlanak, hogy mindent papírra vetünk, dokumentumba foglalunk. Minden egyes képi-, vagy hanganyagot hozzácsatolunk. Ebből kifolyólag lehetséges hogy sok sallang belekerül, ami a maga számára nem érdekes. A formalitás miatt mindig ellátom szignóval, dátummal és pecséttel a hitelesség miatt. Mindenből két példány lesz, egy Önnek, egy nekem. Van aki az ilyen iratokat a válásához felhasználja. Ha Ön is ezt tenné később, úgy jogában van tudnia róla, hogy ez esetben ha engem is megkeresnek a bíróságról, mondván szolgáltassam be a teljes nyomozati anyagot, úgy sajnos a teljes körű diszkréció már ugrott, mert nekem hivatalból kell együtt működnöm.
Egyszer feltekintek, mikor a végére érek, és minden dátum a helyén.
- Ne haragudjon, de a szerződéshez el kell kérnem az iratait. Ötszáz dolláros órabér megfelel?
Teljesen komolyan kérdezem, és amint reagál, illetve válaszol már pötyögöm is be az utolsó simításokat, hogy aztán a nyomtatás gombra kattintva letudjam a dolgot. Ez után kisasszézok az asztalom mögül, megkerülve a gépet és a hölgyet, megállok a nyomtatónál.
- Mindent megbeszéltünk?
Vissza az elejére Go down
Adele Vien
ember

avatar

. :

Posztok :
28
Kor :
32
Lakhely :
New Orleans
Foglalkozás :
festőművész, grafikus
. :


Tárgy neve: Re: William Brossco Nyomozó Iroda ; Elküldve: 2nd December 2016, 15:57


William Brossco & Adele Vien
Curiosity is killing me

Alapvetően megvan a magam élete, amivel jól elvagyok. Ha akarom, akad elfoglaltságom, alkotok, vagy kiállításmegnyitókra, fogadásokra járok. Olykor az egyetemen is tartok egy-két órát. Persze ettől még szabadidőm is van bőségesen, amibe az is belefér, hogy olykor valakivel eltöltsek néhány pásztorórát. Louissal, vagy mással, ahogy a helyzet hozza. Nem mondhatnám tehát, hogy üres az életem és jobb dolgom sem lenne, mint a múlton kattogni, vagy beleártani magam mások magánéletébe. A gondolataim mégis gyakran visszakanyarodnak Louishoz. Egyszerűen mert nem bírom megérteni. Valahol mélyen tudom, hogy semmi értelme magánnyomozót fogadnom. Valószínűleg az élete éppen olyan semmilyen, olyan sivár, olyan középszerű, amilyennek kívülről hat. A legtöbb, amit találhat ez a detektív, az valószínűleg néhány kikacsintás a házasságából, egy-két kaland, esetleg valami alkalmi szerető, akihez visszajárhat. Talán. De ez minden. Mégsem bírok magammal és már itt is ülök Mr. Brossco irodájában, hogy felvázoljam neki, mit is kérek tőle. Értelmetlen pénzkidobás az egész, de a kábítószereken kívül másra úgysem költök, a lakásom fenntartása nem kerül sokba, ennyi "szórakozás" még bőven belefér. Még ha teljesen felesleges is.
- A volt férjem - válaszolom az igazságnak megfelelően a nyomozó kérdésére. Fel voltam rá készülve, hogy kicsit magánjellegű kérdéseket is fel fog tenni, amik a megbízáshoz fontosak, így nem lep meg a dolog.
- Mivel nem tudnék fontos napszakot megjelölni, 24 órás megfigyelés lenne az ideális számomra. Két hét biztosan kell. Gondolom utána attól függően, hogy mit talált, meg tudjuk beszélni a továbbiakat, nem? - elgondolkozom a kérdésein. Mennyi pénzt akarok erre elpazarolni? Igazából ez a mérvadó. Mert biztos, hogy megkéri az árát, még ha nem is lesz egy megerőltető megbízás. Louis nem él túl nagyvilági életet. Azt nem tudom, mikor és hol szakít időt alkalmi légyottokra, ha épp nem én vagyok a másik fél, de egyébként nagyjából csak dolgozni jár, másfelé tudtommal elég ritkán. Legfeljebb kiállításmegnyitókra olykor. Talán tényleg felesleges ez az egész, hisz mindezt magamtól is tudom. De ha már eddig eljöttem, nem visszakozom.
- Megfelel - míg a valószínűleg szokásos tájékoztató maszlagot mondja, nem szólalok meg. Nekem ez lényegtelen. Nem akarom én ezt felhasználni semmilyen jogi ügyhöz, ezzel nem lesz baj. Az összeg, amit mond, húzós, de ki tudom fizetni, így nem állok le alkudozni. Tudtam, hogy nem lesz olcsó. De ennyi belefér.
- Értesít, ha talált valamit, vagy megbeszélünk most egy időpontot, mikor elmondja nekem az eredményeket? Mi ennek a menete? - teszem föl kérdésére még azt, ami foglalkoztat. Nekem még ennyi számít, utána, ha ő is mindent tud, ami lényeges és túlesünk a papírmunkán, részemről befejezettnek nyilváníthatjuk a megbeszélésünket.

Vissza az elejére Go down
William Brossco
vértigris

avatar

. :Posztok :
9
Kor :
41
Lakhely :
New Orleans
Foglalkozás :
Magándetektív
. :Tárgy neve: Re: William Brossco Nyomozó Iroda ; Elküldve: 1st Január 2017, 12:34


Adele Vien
Kijön a papíros a nyomtatóból, ráérősen kihúzom, aztán átnézem még egyszer a benne foglalt adatokat. Közben azon gondolkodom hogy mi a bánatért akarja 24 órában megfigyeltetni a volt férjét, mert a nő kifejezetten nem tűnik egy szívbajos egyénnek. Fiatal, szemrevaló, életre termett teremtés. Nem olyan, mint az idegbeteg nők többsége, akik kontrollálni akarnak mindent, beleértve azt is amit hátrahagytak. Kíváncsiság? Meglehet. No legyen, nekem nem gond, teljesíteni tudom amit kért tőlem. További kérdései hamar kizökkentenek, veszek egy mély levegőt és átgondolom, aztán a papírokkal a kezemben fordulok felé. Remélem figyelt rám, amikor azt ecseteltem hogy rengeteg sallang bekerül a nyomozati anyagba és hát megeshet hogy semmi fontosat sem találok a számára, de ettől még megkapja ő is a vastag paksamétát, amit összegyűjtök neki a két hét alatt.
- Odakint Margó, a titkárnőm ad magának egy időpontot, két hét múlva. Addigra meglesz minden anyag. Fizetni is nála tud, a felét előre kérem.
Elrugaszkodom az asztalomtól, megkerülöm a nőt, de most nem megyek vele szembe, megállok a jobb felénél, elé rakva a papírokat. Aztán az iratait is visszahúzom az asztal tetején elé, nyugodtan rakja csak el, már nem kellenek.
- Egyébként ha nem kérne időpontot az sem okozna gondot. Megtalálnám.
Jelentem ki direkt magamat fényezve, aztán megint ráülök az asztal tetejére, és kerítek neki egy tollat, amit feléje nyújtok. Valahol mulattató a kijelentés, elvégre az irataiból is kiderül minden, akár egy ötéves óvodás is megtalálná így. Ámbár ha átalakuló művész lenne aki hetente járja az ország városait, mindig új lakhelyet keresve, akkor is addig kutatnék utána, míg meg nem lelem. Ennyire precíz és elkötelezett fanatikus vagyok.
- Kérem olvassa át és ha mindent rendben talált, írja alá.
Nagyon elhatározta magát, szerintem pillanatokon belül nyélbe üttetett az üzlet. Ez nekem valahol jó, hiszen simán bevállalta az 500 dolláros órabért, valahol meg bosszantó, ugyanis most két hétig egy fazont kell megfigyelnem, és hát a megfigyelések mint olyanok, nagyon unalmasak tudnak lenni, ugyanakkor nagy odafigyelést, körültekintést és diszkréciót igényelnek. Nem mehetek bosszantani Sola-t, bár ettől ő még megtalálhat. Na puff neki. Megvárom amíg aláírja, és ha van mondanivalója, addig nem akarok elindulni kifelé. Csak az ő reakcióitól függően emelem fel a hátsóm később az asztalról és előzékenyen utat mutatok neki kifelé.
- Köszönöm a türelmét és a bizalmát.
Mosolygok rá gentleman módjára, bizony, hát elég jó fizetésem lesz a két hétben, gavalléran előre engedem és kinyitom neki az ajtót.
- Legyen szép napja, Mrs. Vien!
Kis ideig elidőzöm az ajtóban, majd amint távozott becsukom az iroda ajtaját. Még be kell fejeznem az előző ügyem, melynek anyagáért nemsokára jönnek.

//ezt vehetjük zárónak
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalomTárgy neve: Re: William Brossco Nyomozó Iroda ; Elküldve:


Vissza az elejére Go down
 
William Brossco Nyomozó Iroda
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
DARKNESS IS COMING :: belváros :: belváros és városgerinc-
Ugrás: