Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Adminok
Jasmine Grey
Profil
Diana V. Strzechowsk
Profil
Alec Vasquez
Profil
Violet Porter
Profil
chatbox

friss válaszok
Cicuska aranykalitkája
26th Szeptember 2018, 19:20
írta: Catherine Williams
Burn it ! - Diana &Andy
23rd Május 2018, 17:55
írta: Andrzej Strzechowski
Belvárosi park
28th November 2017, 17:17
írta: Alexander Bones Russel
Cat & és a kandúr
22nd November 2017, 18:59
írta: Catherine Williams
Stivali Italiani
7th November 2017, 15:10
írta: Vendég
Belső udvar
4th November 2017, 20:28
írta: Andrzej Strzechowski
A Kandúr "barlangja"
24th Október 2017, 20:55
írta: Alasar Mal
Uszoda
24th Október 2017, 19:50
írta: Violet Porter
Asztalok
4th Október 2017, 23:43
írta: Adele Vien
Játékostárs keresõ
29th Szeptember 2017, 10:51
írta: James Bryant
Munkahely nyilvántartás
28th Szeptember 2017, 18:57
írta: James Bryant
Avatarfoglaló
28th Szeptember 2017, 18:48
írta: James Bryant
James Bryant
27th Szeptember 2017, 21:45
írta: Jasmine Grey
Alexis Rowe
19th Szeptember 2017, 16:16
írta: Jasmine Grey
Hiányzásnapló
31st Augusztus 2017, 21:00
írta: Violet Porter
belépett tagok

Nincs


Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég
A legtöbb felhasználó (44 fő) 25th Június 2016, 22:24-kor volt itt.


 

 Louis-Philippe Vien

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Louis-Philippe Vien
ember

avatar

Posztok :
22
Kor :
33
Lakhely :
NO - Felsőváros
Foglalkozás :
festő-grafikus/egyetemi professzor
. :


Tárgy neve: Louis-Philippe Vien ; Elküldve: 4th Július 2016, 15:21

Louis-Philippe Vien


Louis

Franciaország, Párizs

1984. 08. 19.

30

ember

festő-grafikus/egyetemi professzor

Gaspard Ulliel
EGÉSZSÉGÜGYI ÁLLAPOT: erős dohányos. kezdődő tüdőfibrózis (erről azonban még nem tud)

MÁS FAJOKKAL VALÓ KAPCS.: egyelőre nincs tudomása más fajokról, de ami késik...

HOBBI: motorozás, sport, művészetek

VÁGYAK, ÁLMOK: Arra vágyik a legjobban, hogy ismét úgy menjen számára az alkotás, mint régen, amikor drogfüggő volt. Akkor volt pályája csúcsán, de mióta leszokott róla, bebeszélte magának, hogy anélkül nem megy, és így csakugyan képtelen rá. Az önkifejezési vágy azonban folyton ott fortyog benne, várva, hogy mikor kap végre szabad utat. Illetve az is kísérti, hogy a neve ismét elismert legyen, ne csak mint professzor, hanem mint sikeres, tehetséges művész. Gyűlöli, ha múlt időben beszélnek róla. Főleg a háta mögött.

FÉLELMEK: Fél, hogy újra drogfüggő lesz, mert túl nagy a kísértés, hogy a szerek segítségével újra visszatérjen a szakmába. És persze attól is, hogy kiderül, mi történt a múltban. Fóbiája pedig a fulladás, ez is főleg a volt drogos időszak miatt, de újabban már a cigit is egyre nehezebben bírja a tüdeje. Olykor rémálmai vannak.

ERŐSSÉGEK: Bár jelenleg nem alkot, de kiemelkedően tehetséges grafikus. Sokoldalú, ért a festészethez, a fotográfiához és a szobrászathoz is, lényegében mindenhez konyít, ami művészet. Laza, szabadszájú, de határozott viselkedése révén sokan kedvelik. A látásmódja egyedi és kreatív. Jó emberismerő, de ő maga a végtelenségig titokzatos. Karizmatikus jelenség, tud inspirálni másokat.

GYENGESÉGEK: A jelleme alapvetően erős, de hajlamos a függőségekre, és az önpusztításra. Művészi beállítottsága révén néha túl mélyre megy a dolgokban. Hangulatingadozó, túlságosan büszke és makacs.

SZÜLŐK: Élnek, de nem tartja velük a kapcsolatot.

TESTVÉREK: Van egy húga (Marie-Christine Vien, 23), aki szintén művészeti egyetemre jár. Nagy erőkkel próbálja megmenteni, hogy ne essen ő is abba a hibába, mint egykor ő maga, de egyszer már talált nála egy tablettát, és azt gyanítja, nem őszinte vele. Egyébként jóban vannak.
Illetve van egy bátyja (Blaise Vien, 34), akiről nem tudja, hogy a szülei 10 évesen örökbe fogadták.

EGYÉB HOZZÁTARTOZÓK: A felesége (Adria Rivest, 32). Két éve házasok, de csak eljátsszák a boldog párkapcsolatot, valójában csak a társadalmi elvárások miatt vannak együtt.

Illetve a volt neje (Adele Vien), akivel habár elváltak egymástól, a gyakorlatban már sokkal kevésbé képesek elszakadni.

HÁZIÁLLAT: Rick, a papagáj


ELŐTÖRTÉNET/SZJ PÉLDA:
Sárgás fény remeg végig a falakon, ahogy elhalad odakinn egy taxi. Derékban szeli ketté a szobát. Engem, téged, és az állványt.
- Add ide a holnapit – lehelem ki az utolsó füstgomolyt, mielőtt elnyomom a cigit, és kábán felülök a matracon. A szoba együtt mozdul velem, a ruháimért tapogatok. – Megyek – sürgetem, bár tudom, hogy felesleges. Fogalmam sincs, hogy mennyi lehet. Utálom, hogy nincs egy kicseszett óra ebben a teremben. Reggelre össze kell szednem magam valahogy. Túl sok múlik rajta.
- Hát menj – vonsz vállat, és ráérősen belekortyolsz a vodkába. A tekintetem szúrósan rád akasztom, de mielőtt újra szólhatnék, szárazon elneveted magad. – Mi az, enélkül nem megy? – lóbálod meg előttem lazán a kis tasakot. – A nagy művész képtelen megfogni a ceruzát egy aprócska bogyó nélkül?
A pulzusom nyomban meglódul, és a véremmel együtt felfelé kúszik. Gyűlölöm, mikor ezt csinálod. Mintha nem pont tőled kaptam volna az elsőt. Mintha nem... A torkom csontszáraz, az ujjaim a vizespohár után nyúlnak, de nincs az asztalon.
- Csak add i... – futok neki élesebben, de nem várod be a szavaim.
- Vajon mi lenne, ha nem kapnád meg az adagod, és holnap enélkül állnál ki ellenem, hm? Vajon akkor is te lennél a jobb?
A hangod nyugodt, merengő, mégis elsápadok. A szemed úgy parázslik, akár az ujjaid végén lebzselő cigaretta. Tudod, hogy a kezedben vagyok.
A fejemben zúgnak a gondolatok: a holnapi vizsga, az egyetem, mit szólnak majd a szüleim, a hév, a gyönyör, a fájdalom, ahogy a tested a hátamnak feszül, most is a fülemben hallom a zihálásod. Érzem, ahogy megpezsdül a vérem, és feloldódik benne az indulat, átveszi a helyét a hirtelen feltámadó félelem. Tudom, hogy komolyan beszélsz. Eltervezted. Végig ezt tervezted. A szemedben látszik.
- Locke... – könyörögnék, de a levegő túl sűrű, a torkom kapar.
- Ugyan, mi vagy te ezek nélkül? – szólsz közbe ismét. Az arcodon halvány mosoly ül, mereven engem bámulsz. – Egy senki, Louis. Egy jelentéktelen senki – formálod lassan, szuggesztíven a szavakat. – És holnap végre mindenki megtudja.
Szédülni kezdek, az ujjaim zsibbadnak, de érzem, hogy kitapogatom végre, amit keresek. A képek felgyorsulnak, már csak azt látom, ahogy hangtalanul leejti a poharat, és kidülledt szemekkel hörög. A mellkasán találtam el. Átlyukadt a tüdeje, de nem halt meg. Még nyolc hosszú percig nem.

***

- Patrick! – Felkapom a fejem, pedig nem is az én nevemet hallom. De amit látok, foglyul ejti a tekintetem. Halvány bőr, erős csípő, nyúlánk, de izmos testalkat. Nemes ívű orr, és telt, szép mívű ajkak. A kulcscsontján megbicsaklik az ablakon beáradó fény. A tekintete megvillan egy pillanatra, de nem foglalkozom vele. Narcissus sem pózolhatna jobban. Kivéve, hogy ő talán jobban élvezné, és nem lenne rám állati dühös miatta.
- Ne mozogj már annyit, ember! – szidják többen is. A szám széle apró ráncba fut, de elfojtom a mosolyom. Pedig módfelett élvezem a helyzetet. A múltkor azt mondta, gondot jelent a modellből kihoznia a maximumot. Hát most van ideje elmélázni rajta. Majd este kiengesztelem.
Partick... tanári pályám szinte legkiemelkedőbb diákja. Ha arra gondolok, mi áll még előtte, kicsit megsajdul a szívem a saját elúszott karrierem miatt. De ami nem megy, azt nem lehet erőltetni. Lassan tíz éve, hogy alig van saját munkám, tanár lettem, tiszteletbeli professzor, akitől elég egy vázlat, egy jól irányzott ecsetvonás, mégis előre biccentenek neki a folyosón és a rendezvényeken.
Nem rossz élet. Mindenem megvan. Megbecsülés, biztos egzisztencia, társaság, barátok, a kirakatban bájos feleség, az ágyamban készséges szeretők. A maszk tökéletes, a társadalom a tenyerén hordoz, néha mégis úgy érzem, egyre inkább elfogyok alatta. De tiszta vagyok, és ez a legfontosabb.
Olykor Patick-kel is összefutok. De bármi is volt köztünk, a diplomája napján lezárult. Vagyis lezártam. Nem volt választása. Én pedig sokáig hittem benne, hogy ez így menni fog. Bár a két év alatt többször erőszakoltam ki a kezemből a telefont, különösen esténként, mikor minden elcsendesül, és egyedül maradok magammal és az üres vásznammal. Ilyenkor a legnehezebb ellenállni a kísértésnek.


Vissza az elejére Go down
Fõadmin
admin

avatar

. :

Posztok :
436
Foglalkozás :
- looking upon New Orleans -
. :


Tárgy neve: Re: Louis-Philippe Vien ; Elküldve: 4th Július 2016, 18:10


Elfogadva!

Ne felejts el foglalózni sem!
~ AVATARFOGLALÓ :: MUNKAHELYEK LISTÁJA ~
Vissza az elejére Go down
 
Louis-Philippe Vien
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» St. Louis katedrális

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
DARKNESS IS COMING :: karakter könyvtár :: elfogadott bevándorlók :: Emberek-
Ugrás: