Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Adminok
Jasmine Grey
Profil
Diana V. Strzechowsk
Profil
Alec Vasquez
Profil
Violet Porter
Profil
chatbox

friss válaszok
Cicuska aranykalitkája
26th Szeptember 2018, 19:20
írta: Catherine Williams
Burn it ! - Diana &Andy
23rd Május 2018, 17:55
írta: Andrzej Strzechowski
Belvárosi park
28th November 2017, 17:17
írta: Alexander Bones Russel
Cat & és a kandúr
22nd November 2017, 18:59
írta: Catherine Williams
Stivali Italiani
7th November 2017, 15:10
írta: Vendég
Belső udvar
4th November 2017, 20:28
írta: Andrzej Strzechowski
A Kandúr "barlangja"
24th Október 2017, 20:55
írta: Alasar Mal
Uszoda
24th Október 2017, 19:50
írta: Violet Porter
Asztalok
4th Október 2017, 23:43
írta: Adele Vien
Játékostárs keresõ
29th Szeptember 2017, 10:51
írta: James Bryant
Munkahely nyilvántartás
28th Szeptember 2017, 18:57
írta: James Bryant
Avatarfoglaló
28th Szeptember 2017, 18:48
írta: James Bryant
James Bryant
27th Szeptember 2017, 21:45
írta: Jasmine Grey
Alexis Rowe
19th Szeptember 2017, 16:16
írta: Jasmine Grey
Hiányzásnapló
31st Augusztus 2017, 21:00
írta: Violet Porter
belépett tagok

Nincs


Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég :: 1 Bot
A legtöbb felhasználó (44 fő) 25th Június 2016, 22:24-kor volt itt.


 

 Városi Könyvtár

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Fõadmin
admin

avatar

. :

Posztok :
436
Foglalkozás :
- looking upon New Orleans -
. :


Tárgy neve: Városi Könyvtár ; Elküldve: 29th Március 2016, 16:15


Vissza az elejére Go down
Jackson Winney
vadász

avatar

. :
Ami halott, nem halhat meg újra.
A szabadság az egy olyan kényes ribanc akinek hullák hátán kell megágyazni.


Posztok :
243
Kor :
28
Lakhely :
New Orleans
Foglalkozás :
Munkanélküli
. :


Tárgy neve: Re: Városi Könyvtár ; Elküldve: 31st Július 2016, 15:35


YOON MIN SEO


>Végeztem a mai munkával szóval ideje volt egy kis szabad időm, még mielőtt bezárt volna a könyvtár volt még egy órám. Szerettem volna utána olvasni pár dolognak, a tegnap az interneten is kutattam de ott semmi értelmeset nem találtam ebben a témában. Ott túlságosan is vannak fantáziálva a dolgok nem megyek velük biztos dologra. Ám egy régi könyvnek még is csak több „szava hihetősége” van, mint egy posztnak amit egy ismeretlen ember és korú személy írhatott. Kíváncsi voltam arra amit Rey csinált velem a tópartnál, egy kis magán nyomozásba kezdtem ez ügyben. Nem tudtam mi célra szolgált amikor a kezembe nyomot egy ezüst érmét, na meg utána szembe loccsantott egy üvegcse vízzel ez az egész dolog még a normálisság határát is súrolná de az, hogy még egy szamarat is oda hozott na az már ki verte nálam a biztosítékot. Annyira hülye nincsen éppen biztosan volt valami oka amiért ezt tette, nos ezt kell nekem itt kideríteni. Kicsit fáradt vagyok de még van annyi energiám, hogy egy kicsit olvasgassak na meg persze legalább kézre keríthetek pár történelem könyvet is otthonra házi olvasmányra. Amikor megláttam a könyvtárt egy fehér épület volt, előtte meg ez zöld sétány, nem lehet mai épület ez sem látszanak rajta a régi stílus elemek. Éppen esett de még ez sem riasztott el engem a nyomozástól magamra vágtam egy szürke balon kabátot ez dukált a nyomozáshoz, alól pedig még mindig rajtam volt a munkafelszerelésem de ezt a kabátom eltakarta, így senki nem nézett hülyének, hogy golyó álló mellénybe megyek el könyvtárba. Az igazság az, hogy levethettem volna de ha a szobámba megyek akkor biztos rám sóznak valami dolgot és akkor már végképp nem értem volna el a könyvtárba, így ezért magamon hagytam. A területet régi fák övezték, szépen besétálok az ajtóban egy magasa asztal mögött egy vén csoroszlya ült egy oltári nagy szemüveggel az orrán akár csak mintha két befőttes üvegbe tekintettem volna bele.
-Jó napot Kívánok – köszöntem neki illendően, az felállt a székről de amúgy sem lett sokkal magasabb mint amilyen ülve volt, gondolom külön pódium kell neki kilásson onnan.
-Nem inkább jó estét? Már mindjárt be van sötétedve alig egy óra múlva záróra szóval kérem siessen a dolgával, mert nincsen kedvem maga miatt túlórázni- mondta nekem, az arcán méreg volt kiülve nos ennek milyen baja lehet vajon? Miért van az minden könyvtárba beállítanak egy ilyen megkeseredett nőt, nem jobb lenne valami fiatal lány aki még kedves is? Sosem értem az ilyesmit.
-Nem kell aggódnia, csak egy két érdekes dolog után kell nézzek aztán itt sem vagyok, nem kell aggódnia hamar végzek -feleltem neki kedvesen, nem akartam tiszteletlen lenni még a végén nem fog beengedni és akkor jöhetek vissza holnap. Túlságosan nagy luxus lenne ezt nekem megengedni, amióta csak munkába álltam egyre kevesebb időm van de mondjuk most már nem a bögre hideg vizet kell néznem a hűtőben.
-És mit szeretne megtalálni? - érdeklődött de ha elmondanám miről van szó biztos hülyének nézne engem vagy valami okultisának vagy mit tudom én ezért inkább rögtön rá is vágom -magán ügy elboldogulok egyedül is- majd egy kedves mosollyal le is kocoltam a helyről. Már vártam le tudjak lépni onnan, annak ellenére mindjárt záróra ez még itt papol nekem még inkább húzva az időt. Rögtön a történelmi részlegre mentem, szerintem itt lesznek ezekről információ, a vizet nem tudtam pontosan behatárolni ha ezüstöt meg a szentelt vizet egy mondatba helyeztem a keresőbe akkor minden egyes alkalommal démonokat meg vámpírokat adott ki, eleve elvetettem ezeket az ötleteket így maradt csak a sima víz fogalma. Szerintem nincsen annyira buggyant, hogy ilyen dolgokat próbáljon elvégezni rajtam, lehet nem vagyok én magam sem a legtökéletesebb minta példánya az embereknek de biztos vagyok benne nem is egy démon, hogy ilyen szertartásokat végezzen el rajtam. Össze szedtem pár népi hiedelmekről szóló könyvet szerintem valahol itt lesz a megoldás, nem hiszem tudományos könyvekben megtalálom a választ a kérdéseimre. Na meg ha meg is találom lehetséges valami oltári nagy sületlenség fog ki jönni az egészből és én erre áldozom a szabad időmet. Na de nem hagyhatom annyiban túlságosan is furdal a kíváncsiság fényt kell derítenem erre a dologra.
-Lássunk is dologra- mormogtam magamban, aztán elkezdtem olvasni a kupac tetején levő könyvet, az egyik eldugott sarokban voltam nem akartam bárki is zavarjon. Minél hamarabb végezni szeretnék nem akarok holnap is vissza jönni. Egyszer csak egy pillanatra bekoppant a szemem, kinyitottam, de nem volt erőm nyitva is tartani elütött az álom túlságosan is fáradt voltam. Égésznapi munka nap meg a huszonegy óra talpon lét megtette a maga hatását, nem szoktam ilyen hamar kimerülni. Egyszer csak elalvásom után körülbelül olyan két órára egy zajra lettem figyelmes, mintha csak egy könyv a földre eset volna le. Sosem voltam mély alvó minden kis zajra fel szoktam ébredni, ezért mindig hulla csendben alszom. A lámpák le voltak oltva és nagy csönd volt a teremben egy lelket sem láttam sehol sem, bezárt volna engem az a szenilis vén asszony? Nem  hiszem itt felejtett volna engem. Felállok a székről elő kaptam a telefonomat mert vak sötét volt és semmit nem láttam, gyorsan el is indítottam egy lámpa alkalmazást legalább egy kis fényem legyen. El kellene tűnöm innen mert még a végén betöréssel kerülök dutyiba, szerencsére az ilyen helyeken nincsen nagy biztonsági intézkedés. A le eset könyv hangnak nem tulajdonítottam nagy jelentőséget mert én is leverhettem, sőt amikor felébredtem volt is egy könyv a lábam mellett. Majd halk lépteket hallottam a polc túlsó felén.
-Van itt valaki?-kérdeztem, hátha választ kapok, lehet a vénasszony az eszébe jutottam és jön kiengedni. Ha ő az akkor biztosan megszólal, ha nem akkor lehet van még egy szerencsétlen aki idebent rekedt.

//Zárva// * A felhasználó törölve lett!
Vissza az elejére Go down
Reynardo Sánchez
vadász családfõ

avatar

. :Posztok :
209
Kor :
36
Lakhely :
New Orleans
Foglalkozás :
Vállalkozó / autószerelő
. :Tárgy neve: Re: Városi Könyvtár ; Elküldve: 11th Október 2016, 17:58


Colby Sutherland
Egy könyvvel a kezemben érkezem, ezért első utam a könyvtárosnő pultjához vezet, aki a szemüvege felett kukucskál rám, félig az ő könyvét bámulva. Ahogy megpillant, kiakadnak a szemei, mert egyrészt első ránézésre sem vagyok már iskolás, másrészt a megszokott társasághoz képest eltérően öltözködöm. Igaz ez rajta kívül senkit sem érdekel, de ez a nő, most fogja magát, összecsapja a könyvét és lesajnáló nézéssel, valamint a száján megjelenő apró fintorral kérdezi.
- Eltévedt, uram? A kocsma négy sarokkal odébb van.
Fú, ezen komolyan elgondolkodom én hülye. Ahogy körbetekintek, azért vannak itt még hasonló korabeliek hozzám, gondolom tanárok, vagy éppen nem, csak bejöttek mint én.
- Köszönöm az útbaigazítást. Ha itt végeztem, feltétlen betérek oda is. Hivatkozhatom magára?
Úgy illik hogy virág nyelven küldjem a jó büdös francba a megjegyzéséért, ezt is tettem, láthatóan vérig sértettem vele, mert most kihúzza magát és elképed. Nem értem miért ilyen rosszindulatú, vén csoroszlyákat raknak mindig ide. De csak hogy jobban bosszantsam a puszta jelenlétemmel, kedvesen mosolygom rá.
- Ez az én könyvem.
Csúsztatom oda neki a pulton keresztül a könyvem, amilyen agilis, úgy is meg akarja nézni tényleg nem-e loptam innen. De ha kinyitja elől és hátul a borítóját, akkor látja hogy nincs benne könyvtári jegyzék, sorszám se. Azt hiszem mostanra sikerült magához térnie az előbbi sokkból amit kapott tőlem, mert elveszi és tényleg végig lapozza.
- Segíthetek még valamiben, uram?
Visszaadja nekem, és lám csoda történt, valamivel emberibb hangvételben szólít meg.
- Igen.
Átveszem a könyvemet tőle, majd együgyűn a zsebemben kotrok a papírért, amire a szimbólumot rajzoltam le. "De manu mortis", ez is alá van írva. Persze ő megint rosszallóan figyeli a szerencsétlenkedésemet. Amikor elé tolom a gyűrött papírost, csak a szemöldökét húzkodja.
- Szabad megjegyeznem, milyen jól áll önnek a szemüveg. Kevés nőnek áll jól, de maga úgy néz ki, mint...Sophia Loren. Bizony.
Igazából azt mondtam volna, úgy néz ki, mint a felbosszantott vécékefe, de legyek kedves vele, akkor nem fog tovább szívózni. Egyébként ő is csak nő, pár feles után meg már szépnek is lehet nevezni. Elragadóan vigyorgok rá, amire láthatóan zavarba jön és mintha elvörösödne, de a lényeg, hogy fogja magát, kijön a pult mögül és elindulunk. Ezt akartam. Menet közben visszakapom a papírosomat, amíg haladunk még egy darabig édeleg velem, próbálom felvenni vele a fonalat, úgy is csak addig kell kibírnom amíg odaérünk. Néhány perc múlva megállunk.
- Ebben a két sorban megtalál mindent a témában. Kellemes időtöltést!
Hálásan fejet hajtok neki, majd fellélegzem amint távolabb került tőlem. Jó sok könyv van ebben a két sorban, szerintem az egész délutánom és még az estém valamennyi fele is rá fog menni a keresgélésre, olvasásra. Csak úgy találomra odalépek a nekem mellmagasságban elérhető polchoz és leemelek egy könyvet. "Ókori tükrök". Valaki meg pont szembenéz velem.
Vissza az elejére Go down
Vendég
VendégTárgy neve: Re: Városi Könyvtár ; Elküldve: 17th Október 2016, 20:37


Reynardo

Órák óta üldögélek a könyvtárban, és lapozgatom az ókori germán, és északi kultúráról szóló könyveket. Mint az várható is volt, egyáltalán nem találok semmi olyasmit, ami apám magángyűjteményében ne lenne benne, de azért jó érzés újra elolvasgatni néhány régi legendát, és mondát az ősi időkből. Pont indulni készülök, amikor meghallom, hogy a vén hárpia rászállt valakire a bejáratnál, így inkább visszafordulok egy polc felé, reménykedve, hogy elül a vihar, amíg nézelődést mímelek. Aztán elkezdek közeledni felém. Majdnem lefejelem a polcot. Legutóbb, amikor ez a vén csoroszlya a közelembe jött majdnem kifizettette velem a fél könyvtárat, hogy én rongáltam meg a könyveket. Mondjuk, amikor megkérdeztem tőle, hogy mikor lett volna rá alkalmam, hiszen csak most érkeztem, elengedett. De azóta is haragosan néz rám, és teljesen biztos vagyok benne, hogy boldogságot látok a szemeiben (meg az aurájában) minden alkalommal, amikor késedelmi díjat szed be tőlem. Elhaladnak mellettem. Huh, úgy tűnik ezt megúsztam. És pont ebben a pillanatban akad meg a szemem egy köteten. Régi bőr kötés, valaha talán aranyozott cím az oldalán, ma már csak egy piros ragasztócsík jelzi, hogy nem kölcsönözhető. "A régiek mágiája. Értekezés jelekről, és szimbólumokról" hirdeti a dombornyomott felirat. Hirtelen kapom le a polcról, és kezdeném lapozgatni, amikor egy ismeretlen szempárral találom szembe magamat. Mi a fenéért bámul? Na mindegy, a kötet felé fordulok, és visszamegyek az asztalhoz, ahol eddig ültem.
Vissza az elejére Go down
Reynardo Sánchez
vadász családfõ

avatar

. :Posztok :
209
Kor :
36
Lakhely :
New Orleans
Foglalkozás :
Vállalkozó / autószerelő
. :Tárgy neve: Re: Városi Könyvtár ; Elküldve: 20th Október 2016, 17:42


Colby Sutherland
Kis ideig szemezünk, de aztán a fiú velem szemben odébb vonul, én pedig megvonva a vállam tovább keresgélek azon a polcon. Kezembe akad még egy kötet: "Egyiptomi hieroglifák". Nem akarok egy halom könyvet oda pakolni, ezért a leszedett könyvekkel elindulok az asztalhoz. Ott kötök ki az előbbi fiúnál, ő is az asztalnál olvas. Mikor odaérek a szabad kezemmel rákoppintok az asztal tetejére, kíváncsi vagyok most is olyan bambán néz-e vissza rám. Az előbb volt egy kis rémület a tekintetében és szerintem nem tőlem volt betojva. El tudom képzelni mit művel ez a nő a munkaidejében. A gondolatra akaratlanul is mosolyognom kell, így köszöntöm az asztal társam, vele szemben foglalva helyet.
- Szevasz!
Olyan fehér a haja, mintha hipózták volna egy napig, egyébként simán elvegyül a többi diák között. Abban viszont biztos vagyok hogy nálam magasabb, az előbb én pont szembe néztem a könyvvel amit ő lehajolva vett ki, manapság ezek nőnek mint a bolond gomba. Lepottyantom a könyveimet az asztalra, aztán kihúzom a széket és helyet foglalok. Ha nagyon nem vagyok neki szimpatikus úgy is arrébb vonul, felesleges megkérdezni akarja-e, elvégre a könyvtár köztulajdon. Nem húzom közelebb magam, hanem ahogy otthon szoktam, felrakom a lábam az asztalra és kinyitom a könyvet (Ókori tükrök), olvasni kezdem. Viszont nem tudom magára hagyni a másik felét az asztalnak, megakad a szemem a könyve oldal címén. Erre egy kicsit összehajtom a könyvem, de a hüvelykujjam benne hagyom könyvjelzőnek.
- Psszt!
Pöffeszkedek a székemen, felhívom a figyelmét magamra egy pisszegéssel és amint idenéz, megszólalok.
- Mennyire értesz azokhoz az izékhez?
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalomTárgy neve: Re: Városi Könyvtár ; Elküldve:


Vissza az elejére Go down
 
Városi Könyvtár
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
DARKNESS IS COMING :: belváros :: alsóváros és mûvésznegyed-
Ugrás: